månadsarkiv: november 2014

Stor hår makeover

Igår så klippte vi av en jämn lång page, och gjorde det taggigt och asymmetriskt . Sen blandade jag upp blonda och beiga slingor i det gråa håret, för att få ett mjukare intryck . vilken förändring!! Tänk att hår kan göra så mycket !!

IMG_7348-0.JPG

IMG_7345-0.JPG

IMG_7343-0.JPG

IMG_7352-0.JPG

IMG_7355-0.JPG

IMG_7362-0.JPG

IMG_7366-0.JPG

Makeover.JPG

Peruker

Igår så var ett nytt
företag med peruker på salongen och hade kurs för mig. Var jätte kul att få ännu mer information och se hur deras peruker funkade. Kunskap är ju inte svår att bära,så det känns bara roligt att lära
Sig ännu mer. Det var en givande kurs, och jag hoppas på att jag snart ska kunna hjälpa någon mer med sin
peruk!! Igår gjorde jag en jätte snygg makeover också, bilder kommer senare

IMG_7332.JPG

Torrschampo min stora favorit!

Jag älskar att jobba med torr schampo, när
Håret är fett och glansigt så sprayar man på ett torrschampo och vips så känns håret matt och följsamt igen, och du behöver då inte duscha håret just denna dagen. Idag är det vanligt att många människor tränar flera dagar på rad, och många får känslan att de måste duscha håret. Men då funkar torrschampo perfekt. Spraya på och håret blir fräscht igen och du spar både på håret och på din tid.
Sen kan man även spraya håret med torrschampo när det är nytvättat och fönat. För då ger torrschampot volym till håret. Och det känns fylligt tjockt matt och lätt format. ✨

Torrschampo
I Indien har man torrschamponera håret med bönmjöl och andra pulver i tusentals år. I Europa har man använt mjöler, talk, valklera, kaolinlera, violrotspulver, stärkelse, på 15-1600-talen kli. Det arbetades in i håret på kvällen, fick suga upp fett under natten och borstades ur på morgonen.

Tänk att torrschampo har funnits så länge, och nu är det bland det hetaste på produkt marknaden.

Här nere är mina 3 favorit torrschampon ( finns självklart att köpa på Trendcut )

IMG_7308.JPG

IMG_7309.JPG

IMG_7310.JPG

Härliga färger blond brunt varmt och kallt

Att blanda varma bruna toner med kalla blonda , gör att man får en perfekt balans. Man får den varma lystern och man får extra mkt färg i ansiktet, och sen blanda i kalla blonda nyanser , gör att kontrasterna blir snyggt separerande . Man får två goda ting i ett hår. Många är rädda för varma toner, men det ska du inte vara !! För varma toner kan vara så mkt mer är bara rött och koppar och guld. Även om du alltid haft kalla toner våga testa det varma och om du bara haft varma toner varför inte lägg in lite kalla slingor. Våga testa , för tillslut kanske man hittar något som är 100% perfekt för dig, som du aldrig trodde du skulle passa i. Jag går alltid igenom med kunden vid första besök om stil form och färg. Och jag gör alltid mitt bästa för att hjälpa dig med den perfekta färgen. Hair is art !! ✨

IMG_7313.JPG

IMG_7314.JPG

IMG_7315.JPG

Jul julpynt glögg och mys på Trendcut

Nu i helgen är det första advent, kan knappt förstå hur fort dessa veckor har gått, och bara 4 veckor kvar till jul. När man är inrednings tokig så är ju jul en rolig tid att pyssla och fixa med . Baka och pynta,man äter väl aldrig så mkt gott fika och godis som vid jul. En härlig tid vi har framför oss. Det är så mysigt att gå ute och promenera och se alla härliga stjärnor i hemmen. Så nu var det dags att även pynta här på salong trend cut. Jag är ju här mer än vad jag är hemma, så det är viktigt för mig att ha det hemtrevligt även här, sen vill jag ju att alla kunder ska få ha en mysig stund när dem kommer hit. Sitta ner i lugn och ro, få en kopp glögg, choklad och bara känna lugnet. Så nu är ni välkomna in i julen på salongen också. Låt er inspireras av Mina bilder ✨✨

IMG_7256.JPG

IMG_7258.JPG

IMG_7257.JPG

IMG_7255.JPG

IMG_7261.JPG

IMG_7269.JPG

IMG_7265-0.JPG

Tröttnar Aldrig på page

Här har vi gjort en rejäl undercut , runt hela håret. Både sidor och ibak. Om man har riktigt tjockt hår och inte vill ha en page som är för ”fluffig” med för mkt volym och vill att det ska bli lätt att form. Så är undercut väldigt effektivt. Sen får man ju även mer attityd på håret också. Och vi har även färgat håret i naturliga blonda toner. Ett bra tips om man fortfarande vill vara ljus, men ändå dämpa det lite, är att blanda upp med någon brun ton också. Ha en härlig måndag !!

IMG_7072.JPG

IMG_7075.JPG

IMG_7071.JPG

IMG_7074.JPG

Peruk och peruker

Vilken fantastiskt dag det har varit på Trendcut idag. Idag har jag haft mitt andra möte med min perukkund. Från förra besöket så hade jag beställt hem flera peruker till idag. Så vi startade dagen med att prova ut vilken som var snyggast och som passade bäst. Vilka otroligt snygga peruker det finns:) jag är så glad att kunna hjälpa till med detta. Håret är viktigt för oss människor , och jag som jobbar som frisör vet hur mkt det betyder med håret. Alla känner ju till dålig hårdag. Tänk då att inte ha något hår istället, vilken jobbig känsla. Men i dagens läge finns det hur snygga och verkliga peruker, som gör att det inte syns någon skillnad på ditt eller om det är oäkta. Det är underbart att utvecklingen med peruker går framåt, och jag är stolt och glad att jag börjat med detta.. Känner du någon eller behöver du peruk, tveka inte att höra av dig. Jag finns här för att hjälpa dig!Ha en härlig tisdag!!

IMG_6814.JPG

IMG_6815.JPG

IMG_6816.JPG

IMG_6804.JPG

Rötthår är helt rätt

Igår färgade vi från brun till röd. Det är så snyggt när man lägger olika toner av röd , för att få det i härliga glansiga toner. Kan varmt rekommendera revlon färgbomb att använda för att bevara färgen röd✨ bra produkter till ett färgat hår är viktigt om man vill att färgen ska sitta( förebild i mitten med brunt).

IMG_6769.JPG

IMG_6770.JPG

IMG_6762.JPG

IMG_6775.JPG